(0513) 622 986 info@dwkbv.nl

OVER ONS

GESCHIEDENIS

Sinds de oprichting heeft De Wolff Konstruktiebedrijf B.V. een stevige reputatie opgebouwd in de staalindustrie. Oorspronkelijk opgericht door de heer C. de Wolff in 1955 als C. de Wolff Konstruktiebedrijf. Hij begon in 1954 als werknemer bij Machinefabriek De Witte in Heerenveen en had al snel de wens een eigen bedrijf op te starten. In 1961 werd een schuur gehuurd en al in 1964 werd deze met 4 medewerkers in dienst te klein.

In 1963 werd de bouwvergunning aangevraagd voor een nieuwe, eigen werkplaats in Heerenveen. Door de constante groei wordt in 1965 een nieuw bouwvergunning aangevraagd voor een konstruktieloods. In 1969 vindt er wederom een uitbreiding plaats voor een extra bedrijfsruimte.

De uitbreidingen gaan door in 1971 met een aparte garage en in 1977 met het uitbreiden van de kantoorruimte. In 1986 wordt er een opslagloods toegevoegd.

Het bedrijf produceerde een verscheidenheid aan staalconstructies met als voorbeelden loopbruggen, staalskeletten voor o.a. een brug in de A6 maar ook voor de bouw van Thialf. Tevens werd een speciale stortbak voor beton en cement ontworpen en gefabriceerd voor geheel Europa. Daarnaast werden zeiljachten gemaakt en later ook casco’s voor een kotter en zelfs een eigen ontworpen vlet.

In 1990 verhuisde het bedrijf naar het industriegebied “Het Kanaal” waar het nu nog steeds is gehuisvest aan It Dok. Hiervandaan zijn de activiteiten uitgebreid met windmolens en zijn er aparte bedrijven opgestart voor poedercoating en verven en een bedrijf voor standaard metaalbewerkingen.

NU

Het bedrijf wordt gerund door Anne Boersma die met zijn team  succesvolle projecten realiseert en zorgt voor tevreden klanten.

Wij maken gebruik van de modernste engineerings- en productiefaciliteiten. Er wordt voor onze bedrijfsprocessen gebruik gemaakt van de meest recente modeleersoftware en geautomatiseerde productiemachines. Door dit volledig gesloten circuit van engineering, werkvoorbereiding en productie is succes gegarandeerd.