(0513) 622 986 info@dwkbv.nl

BMW Group wil vanaf 2024 aluminium inkopen met een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot. Daarvoor heeft de autofabrikant een overeenkomst getekend met Rio Tinto uit Canada. Vergeleken met conventioneel vervaardigd aluminium kan met koolstofarm aluminium ongeveer 70% van de CO2-uitstoot worden bespaard. De geplande leveringsvolumes zullen uitsluitend worden gebruikt in de productielocatie Spartanburg van BMW Group in de Amerikaanse staat South Carolina. En dan nog alleen voor de productie van voertuigen, bijvoorbeeld voor carrosserieonderdelen zoals de motorkap. CO2-uitstoot toeleveringsketen De overeenkomst past binnen de inspanningen van BMW Group om de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen systematisch verder te verminderen. Een bijzondere focus ligt…

Generated by Feedzy